Contacteer ons

Algemeen

5x zo maak je je koffie zoet zónder suiker of een zoetje

Gepubliceerd

op

Kun je de bittere smaak van zwarte koffie niet verdragen, maar wil je het liefst ook geen suiker of zoetstof meer in je koffie doen? Er zijn een aantal gezonde alternatieven. 

Minderen in suiker is sowieso een goed idee. Door te veel suiker kun je last krijgen van maag- en darmklachten en vermoeidheid. Ook krijg je er veel calorieën mee binnen, waardoor je aan kunt komen én kunnen er gaatjes in je tanden ontstaan. Enfin, er zijn dus genoeg alternatieven voor suiker of zoetjes – die misschien zelfs nog lekkerder zijn:

1. Dadels
Roer wat dadelpasta door je koffie heen. Dit maak je heel makkelijk zelf: week pitloze medjoul-dadels een uur in water en pureer ze vervolgens met twee theelepels water, totdat het een zachte pasta wordt. Dadels zitten bovendien boordevol magnesium, vezels en vitamine B6.

2. Vanille-extract
Een druppel vanille-extract is al genoeg om je kopje koffie zoeter te maken. Heb je er ook nog eens een extra lekker smaakje doorheen.

3. Honing
Heb je er al eens aan gedacht om honing naast in je thee thee ook in je bakje pleur te sprenkelen? Honing heeft van zichzelf al een sterke smaak, dus je zult er niet veel van nodig hebben.

4. Kaneel
Een wolkje kaneel in je koffie kan de smaak van de bonen versterken. Wat je ook eens kunt proberen: een kaneelstokje tussen je koffiepads of koffiebonen leggen. Worden ze vanzelf al iets zoeter, nog voordat je ze gebruikt.

5. Cacaopoeder
Goed nieuws voor alle chocoladeliefhebbers. Rauwe cacao is namelijk ook een heerlijke zoetmaker voor in je koffie. En aangezien het ook nog eens een hoog gehalte aan antioxidanten bevat die een positief effect hebben op je bloedvaten, ben je ook nog eens goed bezig voor je lichaam.

Bron:libelle.nl

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending