Contacteer ons

Algemeen

37 jaar oude postzegel van Prins Charles en Prinses Diana gaat viraal – zie jij de details die het internet doen koken?

Gepubliceerd

op

Toen Prins Charles en Prinses Diana met elkaar huwden, waren er maar liefst 3500 mensen aanwezig in de kerk. De gebeurtenis werd op televisie uitgezonden waardoor ongeveer 750 miljoen mensen het wereldwijd konden volgen.

Het was een sprookjeshuwelijk. Een huwelijk die alle verwachtingen oversteeg en het volledige Verenigd Koninkrijk in een goede stemming bracht gedurende dagen in de zomer van 1981.

Een hele reeks foto’s van de magische werden gepubliceerd en duizenden postzegels met de gezichten van het vrolijke paar waren te koop.

Onlangs waren deze postzegels de bron van een echte controverse op internet. Waarom? Omdat een van deze postzegels een merkwaardig detail bevat.

Ondanks een gelukkig huwelijk en de uiteindelijke tragische dood van Prinses Diana, herinneren nog velen mensen zich het huwelijk met vreugde.

Zelfs de lange jurk die Diana droeg trok extreem veel aandacht, niet in het minst doordat ze maar liefst 8 meter lang was. Het duurde maar liefst 3 en een halve minuut om in deze jurk naar het altaar te stappen.

Er waren echter ook tal van experts die commentaar hadden op de lichaamstaal van de prinses. Die zeiden dat ze zich “ongemakkelijk” voelde en misschien een voorbode was voor wat komen zou: een strikt leven in het Britse koningshuis.

Postzegels

Een simpel setje postzegels die ontworpen was om het koninklijke huwelijk te vieren, werd onlangs op internet echter op controverse onthaald.

Tijdens haar huwelijk droeg Diana handgemaakte schoenen die de beroemde ontwerper Clive Shilton had ontworpen met een erg lage hiel. Maar volgens geruchten stond Prins Charles op een kistje toen de foto’s voor de postzegels werden genomen.

Is het duidelijk in de foto hieronder? Was Prins Charles echt zoveel groter dan Diana?

Vele mensen zijn het namelijk eens over het feit dat Prins Charles en Prinses Diana ongeveer even groot waren.

Er zijn ook foto’s die dit bewijzen. Zelfs foto’s die tijdens het huwelijk werden genomen.

De schoenen

Op de dag van het huwelijk ging er het gerucht dat Diana bezorgd was dat ze groter zou zijn dan Prins Charles. Daardoor vroeg ze aan ontwerper Clive Shilton om haar trouwschoenen te ontwerpen.

Veel mensen vroegen zich daarom af waarom Prins Charles zoveel groter wordt afgebeeld dan Diana. De reden ervoor is namelijk nogal seksistisch. De koninklijke familie wilde namelijk het klassieke beeld tonen van de grote, sterke man.

In onze maatschappij is het ook zo dat de grotere, sterkere man het beeld uitstraalt van dominantie. Critici zeggen nu dat het koninklijk paleis wou dat Diana zorgzaam en steunend was ten opzichte van haar echtgenoot. En dat kon alleen maar als ze ook als kleiner werd afgebeeld dan haar echtgenoot.

Al in 1981 merkte de Britse pers het noemenswaardige verschil in hoogte op en stelden ze de foto’s in vraag.

Als antwoord gaf Buckingham Palace echter een verklaring waarin ze melden dat Prins Charles echt wel groter was dan Diana.

Maar volgens informatie van The Society Pages had het echtpaar duidelijke instructies over wat ze moesten doen tijdens fotosessies samen. Toen Charles en Diana zich voor de camera opstelden, stonden ze zo gepositioneerd zodat hij er altijd groter zou uitzien.

June 24, 1982 Princess Diana – Confidences Magazine [France] Diana, Princess of Wales 1961-1997

Geplaatst door Diana, Princess of Wales 1961-1997 op Maandag 2 juli 2018

Het is moeilijk om de zachtaardige Prinses Diana te vergeten. Ik vraag me vaak af hoeveel strikte regels en protocols ze had tijdens haar leven als vrouw van Prins Charles.

Ze was namelijk slechts 24 jaar jong, en wilde haar echtgenoot gelukkig maken, maar uiteindelijk ging de liefde en droom verloren.

Wat vind jij van de manier waarop Prinses Diana en Prins Charles werden afgebeeld?

Laat het ons weten en deel dit artikel!

Bron:nl.newsner.com

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending