Contacteer ons

Algemeen

Tips om je sportvoornemens vol te houden

Gepubliceerd

op

Tips om je sportvoornemen vol te houden

Goede voornemens hebben (of hadden?) we, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, in alle soorten en maten. Zo werd rond de jaarwisseling bijvoorbeeld duidelijk dat vier op de vijf Nederlanders 2019 wil benutten om wat meer tijd in de natuur door te brengen. Een kwart van je landgenoten en wie weet ook jijzelf wel, heeft gezonder eten bovenaan het goede voornemens-lijstje staan. ‘Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden’, is ook zo’n veelgehoorde.

MEER SPORTEN

Maar het belangrijkste in het nieuwe jaar is voor veel mensen toch ‘meer sporten’. We zijn al halverwege de maand, dus zaken als ‘de sportschool even een dagje overslaan’ of je voornemen alweer laten varen, wordt voor velen – helaas, zo vinden zij vast ook zelf – bijna werkelijkheid.

Maar ja, even volhouden mensen. Het ging ongetwijfeld net zo goed! Metrogeeft je met tips graag een steuntje in de rug en dat doen we in dit geval in samenwerking met MyProtein. Heb je iets voor dat steuntje nodig, dan kun je bij een online aankoop met een paar klikken gelijk geld besparen. Dat was gelijk maar tip 1!

Tips om je sportvoornemen vol te houden

GEWICHT VERLIEZEN: PLAN GOED

Ga je sporten om wat overtollige pondjes te verliezen, maak dan een planning voor een langere termijn. Een gezonde levensstijl hanteren om vet kwijt te raken, is immers niet in veertien dagen gepiept. Stel daarom een planning samen voor een regelmatig trainingsregime en noteer ook wat je eet en drinkt. Dat laatste geeft sowieso voldoening.

AANKOMEN IN PLAATS VAN AFVALLEN

Meteen een gigantische bodybuilder worden hoeft nou ook weer niet, maar veel mensen met een goed voornemen gaan wel voor een beetje (meer) spieren in het lijf. Wie niet wil afvallen maar juist een spiermassa wil opbouwen, moet een slim en regelmatig trainingsschema opzetten en daarbij op de juiste voeding letten. Bij het laatste ligt de nadruk op eiwitten. Bodybuilding- en fitness-supplementen helpen die spieren wel op weg.

Tips om je sportvoornemen vol te houden

GELD BESPAREN

Misschien ben je er zelf opgekomen, maar wat geld besparen kan op vele manieren en in combinatie met de goede sportvoornemens noemen we de tips toch. Korte reizen zou je wat vaker lopend of op de fiets kunnen doen: je lijf wordt fitter, je knip blijft gevuld omdat je minder benzine verbruikt of je OV-chip in je tas blijft zitten. Je kunt bij je sportmaaltijd erna eens verder kijken dan je bekende A-merk en kunt ook proberen minder voedsel te verspillen. En oh ja, je sportvoeding van Metro’s Kortingscodes aanschaffen uiteraard.

ALLES VOOR DE GEZONDHEID

Stoppen met roken. Minder of geen alcohol nuttigen. Meer woorden nodig? Nee, toch? Voel over een paar weken je gezonde lijf maar eens en kijk vooral over een paar maanden in je portemonnee.

MEAL PREPPEN

Heb je net dat uurtje sporten weer volbracht, moet je óók die sportmaaltijd nog maken. Draai het eens om, is de tip. Maak eerst die gezonde maaltijd (of zelfs meerdere maaltijden voor de komende dagen) en ga dan de deur uit. Meal preppen wordt dat genoemd, gezond meal preppen in dit geval. Wat je ermee voorkomt: op die lekkere bank neerploffen met een zak net zo lekkere paprikachips.

Tips om je sportvoornemen vol te houden

BOUW RUSTIG OP

Het hoeft niet allemaal met een noodgang, zo’n sportief voornemen uitvoeren. Nee, bouw je nieuwe levensstijl / dieet / trainingsschema rustig op. Wees niet overmoedig. MyProtein heeft allerlei gezonde snacks en lekkers om tijdens dat opbouwen a) je spieren te helpen (herstellen en versterken) b) je dieet te versterken en c) je te weerhouden van al die ‘roepende’ verleidingen in de kast…

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending