Contacteer ons

Algemeen

Waarom je nooit kiemende knoflook mag weggooien

Gepubliceerd

op

Knoflook wordt al duizenden jaren gebruikt en zelfs vandaag ontdekken we nog steeds nieuwe eigenschappen en leren we nieuwe dingen over deze gezonde groente.

Wist je bijvoorbeeld, dat je nooit je knoflook mag weggooien als het begint te kiemen?

Waarom? Dat lees je hieronder…

Pixabay

We hebben het allemaal al gezien: Je bent aan het koken, en je beslist dat een beetje look wel lekker zou smaken bij je gerecht. Je kijkt of je er nog wat in huis hebt, maar wanneer je het ziet, merk je dat het er alles behalve goed uit.

Bovendien is de look ouder dan je dacht, droog en groeien er groene blaadjes uit. Dus natuurlijk gooi je die look snel bij het afval.

Maar wat blijkt nu? Dat is fout! Gooi ze niet weg.

Je vraagt je wellicht af waarom, nietwaar?

Het is geen geheim dat look heel gezond is voor het lichaam op verschillende manieren. Verschillende studies hebben aangetoond dat look goed is voor het hart. Het bevat antioxidanten die het immuunsysteem versterken, en het helpt om de cholesterol en een te hoge bloeddruk te verlagen.

Nu heeft een onderzoeksteam aan een universiteit in Zuid-Korea enkele nieuwe, interessante bevindingen gedaan. Ze hadden opgemerkt dat alle positieve onderzoek naar look, enkel over verse look ging.

Daarom hadden de onderzoekers bedacht om de effecten te onderzoeken wanneer men kiemende knoflook eet. Want het is bewezen dat ons lichaam veel sneller voedingsstoffen opneemt bij groenten die er niet meer zo fris uit zien. Zou dit ook zo voor look kunnen zijn?

De resultaten van de studie werden beschreven in de Journal of Agricultural and Food Chemistry, in 2014, en ze zetten ons aan het denken…

Het onderzoek toonde dat knoflook met groene kiem, heel veel belangrijkere antioxidanten hebben dan verse knoflook. Meer zelfs, wanneer je de knoflook vijf dagen laat liggen, stijgt de hoeveelheid antioxidanten zienderogen.

Hierdoor kan het lichaam de voedingsstoffen makkelijker absorberen.

Tot dusver wordt dit onderzoek verder ontwikkeld, en hoef je natuurlijk ook niet enkel oude knoflook te eten. Maar desalniettemin doet het ons wel nadenken over het weggooien van perfect eetbaar voedsel. Waarom dus niet even proberen? Je lichaam zal je wellicht dankbaar zijn!

Deel deze informatie aub met je vrienden op Facebook. Het kan afval verminderen en je gezondheid verbeteren. De moeite waard om bij stil te staan!

Bron:nl.newsner.com

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending