Contacteer ons

Algemeen

Huisbaas hoort mysterieus geluid uit binnenkant muur – verwijdert baksteen en springt snel achteruit

Gepubliceerd

op

In een perfecte wereld zouden mens en dier genieten van een leven waarin ze in vrede naast elkaar kunnen leven en elkaar niet hoeven te doden.

Maar natuurlijk leven we niet in een perfecte wereld, en vaak hebben we experts nodig wanneer de mens en dier met elkaar geconfronteerd worden. Dat was ook het geval toen een huisbaas in Tennessee vreemde geluiden begon te horen in zijn huis.

Wat hem het meest verraste was toen het geluid leek te komen uit de binnenkant van de muur…

Eind september besloot een huiseigenaar beroep te doen op expert David L. Glover om hem te helpen met zijn onverwachte en ongevraagde gasten.

David oefent al jarenlang dit beroep uit, maar zelfs voor hem bleek dit geval een zeer zeldzaam geval te zijn.

Naar adem happen

“Zo heel af en toe krijg ik een oproep die me doet naar adem happen,” schreef David op zijn Facebookpagina, The Bartlett Bee Whisperer.

The bees were entering the wall via a weep hole between the bricks (dark area bottom/center) as well as via a gap between the bricks and the corner of the window.

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Want weet je, David is een expert in het verhuizen van bijenkolonies die zich gevestigd hebben in en rond de huizen van mensen.

Het lijkt ons slim om even het belang van deze slimme, nuttige en zoemende beestjes uit te leggen. Want bijen zijn de creaturen die onze planeet in leven houden. Ze zijn indirect verantwoordelijk voor het voeden van 90% van de populatie op aarde.

Hardwerkende insecten

Ook al zijn ze niet zo agressief of kwaadaardig als wespen, ze zullen hun nest tot hun laatste adem verdedigen.

Helaas hebben deze hardwerkende insecten vaak de neiging om hun verblijfplaatsen te bouwen rond woningen van mensen, wat vaak tot problemen leidt. In dit geval, nestelen ze zich achter een baksteen, waardoor bijenexpert David Glover te hulp moest schieten om hen op te sporen en te verwijderen.

Bienen sind bienenfleißig

Geplaatst door Anja Holm op Zondag 22 juli 2018

Zoals David zelf heeft uitgelegd, was het bijlange geen gemakkelijke missie.

Ik probeer zo weinig mogelijk leed te berokkenen wanneer ik bijen verwijder uit gebouwen. Ik haal niet graag bakstenen weg. De baksteen kan afbreken en hen doden,” schreef hij.

Na het gebruik van een warmtesensor kon hij de bron van het geluid lokaliseren, en besefte David dat hij te maken had met een gigantische bijenkolonie.

Well, the large red spot is the brood area of the hive. The thin red line on the left is the weep hole entrance.

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Om zeker te zijn dat hij geen gigantische golf bijen over zich heen zou krijgen, blies David rook in de muur om ze lichtjes te verdoven.

Steen na steen verwijderd

Daarna begon hij zorgvuldig de bakstenen te verwijderen. Steen na steen, en met het grootste respect voor de integriteit van de bijenkolonie.

Na een poosje kon je een deel van de kolonie zien, maar dat bleek nog maar het begin.

Two rows of bricks out.

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Hoe meer bakstenen David wegnam, hoe meer bijenwas hij kon zien. En hoewel David begreep hoe groot bijenkolonies kunnen groeien, was hij sprakeloos door wat hij zag.

En dat is bijlange niet wat hij had verwacht, toen hij aan de taak begon.

Dit is een van de grootste bijenkolonies die ik ooit heb gezien!” schreef David.

This is what I mean by AWESOME. The comb wasn't overly-attached to the bricks AND this is one of the largest single…

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Het was met het allergrootste belang dat David aandachtig was en oplette bij deze moeilijke taak.

Gelukkig verliep alles uitstekend, zowel de kolonie als de bijenwas bleven in perfecte staat en onaangeroerd.

Daarna werden ze naar een lokale imker gebracht, waar ze nu ongestoord kunnen verder leven en hun heerlijke honing kunnen produceren!

These bees were extremely cooperative to be queenless.

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Ondanks dat David al negen jaar in het vak zit, was hij verbaasd dat de bijen zo’n machtige kolonie konden bouwen.

En dat deden ze niet zomaar ergens, maar in een baksteen! Wat een ongelofelijke beestjes zijn het toch.

Hoewel ik geen zin had om de bijen te verwijderen, was het zicht op de hele kolonie echt VERBLUFFEND! De eigenaar van het huis was meer dan tevreden dat we ze hebben kunnen verwijderen en naar ergens anders brengen,” schreef David.

At the bottom of the front comb were five of the thirteen capped queen cells in this hive.

Geplaatst door The Bartlett Bee Whisperer op Vrijdag 28 september 2018

Wat een fantastisch spektakel. Bijen zijn klein maar cool! Zo een inventieve insecten, zeg!

Deel aub dit artikel met je vrienden zodat ze niet alleen wat kunnen opsteken over bijen, maar ook respect hebben voor hoe belangrijk deze beestjes zijn voor de mens!

Bron:nl.newsner.com

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending