Contacteer ons

Algemeen

Meisje (17) knalt tegen schoolbus en sterft, maar dan vindt politie briefje in haar handen en ik ben er kapot van

Gepubliceerd

op

Het is een waarschuwing dat we blijven zeggen: gebruik je gsm niet achter het stuur.

En toch is het iets dat we blijven doen. Ook ik ben er schuldig aan, soms stuur ik berichtjes terwijl ik aan het rijden ben, en daar ben ik bijlange niet trots op.

Na het verhaal te lezen over de 17-jarige Katelyn Ray, heb ik echter besloten om nooit meer mijn gsm te gebruiken wanneer ik aan het rijden ben. Want onthoud, je riskeert niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen.

Het incident in dit artikel vond plaats op 5 september 2018. Katelyn was onderweg om haar grote zus af te halen van haar werk.

De snelwegpolitie van Mississippi had een oproep gekregen over een ernstig ongeluk. Wat ze ter plaatse aantroffen zal voor de rest van hun leven in hun geheugen gegrift staan.

Katelyn, de jonge bestuurster, had de schoolbus die voor haar reed niet opgemerkt. Ze botste frontaal op de achterkant van de bus zonder te remmen. Met volle snelheid dus.

Er zaten meer dan 12 leerlingen op die bus. Maar gelukkig liep geen enkel kind verwondingen op en werden ze naar school gebracht in een andere bus. Voor Katelyn kwam alle hulp echter te laat.

Een van de ambulanciers die ter plaatse was nam een foto van het wrak om anderen te waarschuwen.

Katelyn was op slag dood, en toen de politie het wrak doorzocht had ze nog steeds haar gsm in haar handen.

De politie bevestigde dat haar ogen op haar gsm moesten gericht zijn in plaats van op de weg. Daardoor had ze de schoolbus voor haar nooit opgemerkt.

Politie schrijft op Facebook:

*** AANDACHT! ***

De bestuurder van de wagen was 17 jaar oud. Geen remsporen aangetroffen, en ze had haar gsm nog in de hand toen we haar lijk uit het wrak haalden.

Het was de moeder van Katelyn, Shelia, die had gevraagd aan haar dochter om haar zus op te halen van haar werk. Het was tevens het laatste gesprek die de twee zouden hebben.

Toen Katelyn niet opdaagde aan de werkplaats van haar grote zus Courtney, vermoedden ze dat ze wat vertraging had. Maar een half uur later werd haar zus echter ongerust en besloot ze om via Facebook te vragen of iemand haar zus had gezien.

Het is altijd een tragedie wanneer zo’n jonge ziel wordt weggenomen, maar het is nog veel erger als je weet dat dit ongeluk voorkomen kon worden.

Onze gedachten gaan uit naar de hele familie. Niets kan hun dochter terugbrengen, maar ik hoop dat dit een waarschuwing kan zijn voor anderen die ook durven rijden en sms’en.

Deel dit artikel op Facebook zodat meer mensen de gevaren leren kennen van onverantwoord gedrag achter het stuur.

Bron:nl.newsner.com

Lees verder

Algemeen

Kopschopper Spijkenisse vertelt waarom hij Tommy in elkaar heeft geslagen:

Gepubliceerd

op

Door

Tommy uit Spijkenisse werd afgelopen vrijdag in een parkje bruut in elkaar geslagen door een grote groep minderjarige jongens. Het werd gefilmd en die beelden gaan vanaf afgelopen weekend viral. Tommy zelf bedankte gisteren iedereen voor de massale steun die hij heeft gekregen en liet weten dat “het nu goed met hem gaat”. De jongen heeft bij de mishandeling zijn neus gebroken en een oor gescheurd. Ook heeft hij diverse blauwe plekken en kneuzingen opgelopen. Er gaan verschillende verhalen rond. Dat het slachttoffer bijvoorbeeld zelf ook geen lieverdje was. Dat wordt aangetoond met deze video. Het grote verschil is natuurlijk wel dat dat één op één is e er géén kopschopper aan te pas komt.

Kopschopper

We zagen al een bizar bericht van een van de daders op Facebook verschijnen. Hij daagt mensen uit op langs zijn huis te komen. Zijn moeder probeert de andere kant van het verhaal te vertellen, waarom haar zoon dit heeft gedaan.

Sjimmie

RTL Boulevard sprak één van de daders, Sjimmie, die zijn verhaal vertelde via een mail. ‘Maandag kreeg ik te horen dat ik geschorst was van mijn school, voetbal en ontslagen was op mijn werk. Ik ben nergens meer welkom en “heel” Nederland haat me. Ik heb zeer veel spijt, maar sorry is niet altijd genoeg…’, schrijft hij in de mail. “Het begon allemaal bij een feestje, Tommy had een roddel doorverteld over me. Er ontstond een ruzie op het feestje en een week daarna was het gevecht. Ik vertelde hem dat hij komen moest, de andere jongens waren mijn vrienden en trapten de jongen ook.” Sindsdien wordt hij “met de dood bedreigd”. “Telefoonnummers, adressen; alles van mij staat op het internet. Mijn hele privéleven wordt uit elkaar gehaald. Familiebanden en vriendschappen zijn verbroken. Thuis is geen veilige plek meer.” Hiwr vertelt hij het zelf:

Lees verder

Algemeen

RTL Boulevard maakt giga-blunder, Sjimmie de kopschopper blijkt iemand anders te zijn:

Gepubliceerd

op

Door

RTL Boulevard is gisteren benaderd door iemand die zich uitgaf als Sjimmie, een verdachte in de zaak van de mishandeling. In het tv-programma werd gemeld dat de daders vrijgelaten waren en ondergedoken zouden zitten. RTL Boulevard liet zelfs een geluidsfragment horen waarin iemand vertelt hoe de ruzie ontstaan zou zijn en openlijk zijn excuus wilde aanbieden voor wat er gebeurd is. Maar wat blijkt, de jongen die je hoort is niet Sjimmie maar iemand anders!

Iemand anders

De politie Rotterdam heeft aan het programma laten weten dat dat onmogelijk is, omdat de verdachten nog allemaal ingesloten zitten. Het programma heeft een rectificatie geplaatst op de website. Dit blijkt dus een nog onbekende jongen te zijn die zich heeft voorgedaan als Sjimmie:

Lees verder

Algemeen

Ijs waait van rijdende vrachtauto door voorruit auto

Gepubliceerd

op

Door

De winter zorgt ervoor dat je je auto goed moet krabben. Dat geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor vrachtwagens. Helaas is het lastig om de bovenkant te krabben en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Zo bleek dinsdag wel aan het begin van de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Daar raakte een automobilist gewond, nadat er een stuk ijs van de vrachtwagen vlak voor hem viel en door de voorruit vloog.

DE VANGRAIL

De automobilist raakte hierdoor van de weg en ramde de vangrail. De bestuurder is naar het ziekenhuis afgevoerd. Over de precieze staat van de man is geen mededeling gedaan. De auto is zwaar beschadigd en weggesleept.

De politie is nog op zoek naar de vrachtwagenbestuurder. De kans bestaat dat hij niks door heeft gehad en onwetend door is gereden. Desondanks is er een onderzoek naar hem ingesteld.

Bron:metronieuws.nl

Lees verder

Trending